Skip to content

Baba – en presisering

mars 6, 2013

baba 1975I forbindelse med artikkelen «Baba – en familiehistorie» presiserer «Babas verden» som bakgrunn for identifiseringen av babyelefanten Baba som opptrådte med Circus Merano i 1975:

Det er i Elephant Database registrert fire elefanter med navnet Baba: 1) Baba hos Circus Franconi som ble nevnt i 1812 og kan være den første elefanten i sirkus i Europa. 2) Baba som ble født vill i Krüger National Park i Sør-Afrika i 1991 og nå er ved Seregenti Ranch, Texas. 3) Baba, født vill i 1969 og døde i 2007, oppholdt seg da i dyreparken Castillo de las Guardas i Sevilla, Spania. 4) Baba (Baby) født i 1970 og eid av Adriana Folco Althoff, tidligere eid av hennes far Amedeo Folco.

De to første kan utelukkes på grunn av alder. Den tredje var en asiatisk hannelefant. European Elephant Group (EEG) kjenner denne elefanten og er helt sikker på at den ikke var i Norge i 1975. På denne bakgrunn konkluderte Olaf Töffels i EEG i artikkelen at han er nokså sikker på at babyelefanten Baba fra bildet i Aftenposten den 26.9 1975 er den fjerde av de registrerte elefantene: Den 43 år gamle asiatiske hunnelefanten Baba som idag reiser med Cirkus Merano.

Reklamer

From → About Baba

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: