Skip to content

Baba «danser» til Laleh

september 26, 2012

«It’s been forty long years, in the desert I have been…», synger svenske Laleh i sangen «Elephant». Baba er 42 år og det er førti år siden hun ble revet bort fra mor og familie og fanget til et liv i sirkus. I videoen «danser» hun til Lalehs musikk, brukt med tillatelse fra artisten og med kommentarer fra Dame Daphne Sheldrick (bildet) med flere.

Laleh har gjennom sin pressesekretær gitt «Babas verden» tillatelse til å bruke «Elephant» fra albumet «Sjung». Videoen er tekstet på engelsk og viser den stereotype atferden til Baba som ifølge eksperter indikerer at hun lider psykisk. Deres uttalelser og fakta om Babas bakgrunn fremgår. Sangteksten finnes her. «Elephant» kan også høres på Spotify.

Samtidig offentliggjør «Babas verden» den originale teksten til en e-post fra Dame Daphne Sheldrick, en verdens ledende autoritet på elefanter. Hun skriver at den stereotype atferden til elefanter i sirkus og dyrehager indikerer psykose og er tegn på frustrasjon og psykologisk lidelse. Hun kaller treningen av sirkuselefanter brutal inntil det ekstreme og håper at alle siviliserte land forbyr elefanter i sirkus. Les uttalelsen.

«Babas verden» offentliggjør også en e-post fra Dr. Marion E. Garaï. Hun vurderte en serie videoer av Baba fra besøket i Åsane, Bergen og skriver at den stereotype atferden er en siste utvei for å unngå galskap. Hun har også kommentert bilder fra trening av Baba. Hun har vider esett videoer av Baba i manesjen og karakteriserer opptredenen som i det minste latterlig og patetisk. Belastningen på elefantens kropp er stor. Det forbauser ikke om Baba får leddbetennelse, skriver Garaï. Les uttalelsen.

Tekst: Inge Sellevåg

Reklamer

From → About Baba

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: